Hundfoder – hur man kan välja rätt

Det finns så många olika sorters hundfoder att man kan få svårt att veta vad som är bäst för hunden. Många gånger måste man prova sig fram men det finns en del enkla råd att följa för att hitta rätt.

​​Det finns mycket att tänka på när man ska köpa hundfoder. Det viktigaste är naturligtvis frågan om vad som är bäst för hunden. Hundar älskar i allmänhet att äta, men är oftast inte så förtjusta i morötter och ärtor. De föredrar fett, sött och mycket protein.

Men med den livsstil som många hundar har idag så är det inte bra med för mycket fett, och för mycket sött är inte bra för någon. Då får man läsa innehållsdeklarationen när man väljer hundmat.

När man ska köpa hundfoder ska man tänka på hur hunden lever

Det är ju väldigt stor skillnad på vad en liten sällskapshund behöver äta och vad en aktiv, stor hund ska ha. En hund som rör sig hela dagarna behöver näring därefter.

Ett bra torrfoder innehåller mycket kött eller fisk och lite grönsaker och ris eller potatis. Precis som vi människor så behöver hunden en varierad kost. Torrfoder ser kanske inte så kul ut, men det är bra för hundens tänder och hundar brukar gilla att knapra på något. Friskt vatten ska alltid finnas bredvid.

Det känns kanske roligare att få festa till det med ett våtfoder ibland. Då finns det också olika sorter med fisk eller kött men det är bra att se till att där är lite grönsaker också.