Mäklare som är specialiserad på Sollentuna

En mäklare i Sollentuna ska vara utbildad och kunnig inom sitt gebit. Men det är även viktigt att det är en mäklare som känner till området utan och innan.

Det finns många faktorer som spelar in vid en husaffär. Dessutom är det ofta något som kan vara det dyraste och viktigaste en köpare, och säljare, kan vara med om i sitt liv. Därför är det viktigt att anlita en mäklare så att allt går rätt till.

En mäklare har som uppdrag att se till att alla fakta om en fastighet kommer fram. Det är allt från boendeyta till ålder på vitvaror eller eventuella fel och brister. Allt sådant som kommer att påverka den nya ägaren på alla sätt och vis.

Men det är inte enbart kunskapen om fastigheter och fastighetsaffärer som en mäklare ska vara bra på. Det är även viktigt att mäklaren har en lokalkännedom. Både när det rör sig om hur det ser ut just nu och eventuella planer som kan komma att påverka fastigheten eller fastighetsägarens liv och leverne.

Val av mäklare

Det kan vara lätt att falla för läckra annonser på välklädda mäklare som lovar guld och gröna skogar. Kanske mäklarbyråer som finns på fina adresser i andra städer och som satsar på dyrare objekt. Men för den som vill sälja en fastighet är det viktigt att hitta en mäklare i Sollentuna som känner till området på alla sätt och vis.

För att kunna göra en värdering inför en försäljning krävs det att mäklaren har en lokalkännedom. Det kan skilja sig kraftigt åt gällande priser från ett område till ett annat. Och till och med mellan olika kvarter, eller olika sidor av en gata. Som exempelvis när det handlar om grönytor eller något annat som lockar en köpare.

Genom att ha en god lokalkännedom som mäklare går det även att veta ifall det kommer ske något framöver som påverkar värdet på en fastighet. Kanske ska det byggas ett flerfamiljshus på tomten bredvid. Eller så kanske det ska anläggas en park. Olika händelser som kan påverka ett huspris uppåt eller nedåt, beroende på övrig bebyggelse